Om Nona

Vores mission er at skabe en platform hvor vi kan inspirere hinanden på kryds og tværs af bæredygtige forgreninger.

Vi er en blanding af en blog og et magasin – et blogasin måske? Og vi er stadig i opstartsfasen.

Vores fundament er troen på, at børn er mennesker med rettigheder og krav på respekt. Vi tror på, at vores børn er kommende fremtidsskabere og livsdetektiver.

Vi er optaget at finde bæredygtige løsninger og dele dem med dig og din familie, uanset hvordan den ser ud. Og uanset om det handler om den bedste løsning på affaldssortering eller om en ny tilgang til konfliktløsning med husets tumling.

Vi bekender os ikke til én bestemt retning, koncept eller dogme, men til det, vi kalder et ”bæredygtigt familieliv” – dog med attachment theory parenting som det bærende grundlag. Et bæredygtigt familieliv er et fællesskab, der fungerer harmonisk og hvor alles behov tilgodeses og respekteres.

Hvad betyder Nona?

Nona er en af de tre romerske fødselsgudinder, parcerne. Nona (niende måned), Decuma (tiende måned, efter romersk beregning den alm. fødselsmåned) og Morta (dødfødsel). De blev tidligt opfattet som identiske med de græske skæbnegudinder, moirerne, og har ingen selvstændig mytologi.

Nona Netværket – Attachment Parenting Danmark

Nona Magasinet administrerer facebook-gruppen “Nona Netværket – Attachment Parenting Danmark” – I denne gruppe tager vi udgangspunkt i de oprindelige 8 principper i Attachment parenting:

1. At forberede sig på graviditet, fødsel og forældrerollen
2. At lytte til barnets signaler og give det sensitiv respons
3. At give sit barn kropskontakt
4. At dele søvn
5. At give mad med kærlighed og respekt
6. At undgå unødige adskillelser
7. At opdrage blidt og positivt
8. At finde balancen i familielivet

Formålet er, at vi på et sagligt og kærligt grundlag, kan hjælpe og støtte hinanden i det fokus.

Hvem står bag Nona Magasinet?

En mor og en moster, Christiane og Louise.

Christiane er strikke-entusiast, kage-elsker og solomor til Marius Caiser fra 2014. Praktiserer AP og simpelt forældreskab, af ideologiske årsager og af ren og skær dovenskab. Har et stort hjerte for provinsen, børnerettigheder og musicals.

Louise er den hæklende ærkefynbo, der tabte sit hjerte til Århus, kan trylle i et køkken og er på vej til at blive eventkoordinator.