M

Mary Ainsworth: (1913-1999) Amerikansk udviklingspsykolog. Udviklede i 1960’erne den såkaldte Strange Situation procedure, som kan ses udført her. Mens John Bowlby mente at tilknytning var enten-eller, udviklede Ainsworth teorier om graden af tilknytning.

 

Minimalisme: At fokusere på det vigtige og fjerne det overflødige. En minimalist er en person der udøver minimalisme. Dette kan omhandle fysiske ejendele, tid, sociale relationer med mere.

 

Montessori: Maria Montessori (1870-1952) var en italiensk læge (første kvindelige læge i Italien) og samfundsdebattør, der har haft stor indflydelse på udviklingen af moderne vestlige børnehaver.  Under hendes tid som leder for en skole for mentalt handicappede, udviklede hun en række teorier omkring barnets læring og udvikling (1). I Danmark findes der enkelte specifikke montessoribørnehaver, som Hellerup Montessori Børnehave. Nogle af de typiske kritikpunkter imod tilgangen er at den er elitær og individualistisk og ligger for stor vægt på kognition frem for kreativitet (1).

 

Har du tilføjelser til opslagsværket hører vi meget gerne fra dig – du kan kontakte os her

Opslagsværk
Forrige artikel
Næste artikel

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply